Blagonic Brothers COIN Zadar Coworking Croatia HDNP

COIN coworking ugostit će Blagonić Brothers u Zadaru

COIN Zadar vas poziva na događanje “Izazovi dobrog korisničkog iskustva” koje će se održati u srijedu, 11. studenog u 18:00h u novouređenom COIN coworking prostoru.

Ovu srijedu u posjetu COIN Zadar zajednici dolaze Emanuel i Lucijan poznatiji kao Blagonić Brothers. Kultni Blagonići za sve zainteresirane programere i dizajnere pripremili su dva zanimljiva i poučna predavanja vezana uz korisničko iskustvo (UX) i korisnička sučelja (UI).

Emanuel Blagonić: “Korisnik na prvom mjestu”


Klijenti i dizajneri često se nađu zarobljeni fokusirajući se na vizualni aspekt dizajna umjesto na ono što korisnici žele i trebaju. U svom predavanju Emanuel će pričat o najčešćim greškama koje čine i klijenti i dizajneri u svom nastojanju da naprave vizualno atraktivnu internet stranicu, ne razmišljajući pritom o onima koji će tu internet stranicu koristiti. Dizajn mora rješavati probleme, a ne generirati nove probleme.

emanuel blagonic COIN Zadar Coworking Croatia HDNP

Emanuel iza sebe ima više od 13 godina iskustva u kojima je radio za više od 500 klijenata iz zemlje i svijeta, s malim i velikim klijentima, kako startupima tako i globalnim projektima. U posljednje vrijeme radi na većim projektima u trajanju od 2 do 3 mjeseca, gdje može klijentima pomoći u rješavanju stvarnih problema. Radi na projektima poput razvoja helpdesk softvera za telekom industriju, touch–screen POS blagajne POS Sector, preko touch–screen i ERP rješenja za proizvodnu i hotelsku industriju. Jedan je od pionira web standarda u Hrvatskoj te iznimno aktivan u zajednici gdje radi na edukaciji dizajnera i klijenata.

Lucijan Blagonić: “Modularno i besprijekorno korisničko sučelje”


Rad na velikim interaktivnim projektima često predstavlja velik izazov za dobar dizajn. Važno je znati kako optimizirati dizajn kako bi što lakše mogli pratiti sučelje kroz čitavu stranicu. Izgradnja elemenata sučelja često je prvi korak, a prate ih smjernice za stilove i baza obrazaca koji zajedno čine osnovu projekta. Konačna isporuka uvijek je u HTML-u i CSS-u u formi gradivnih blokova i komponenti koje omogućuju lako postavljanje predložaka i testiranje različitih scenarija korištenja dok dizajn mora ostati besprijekoran čak i kod implementacije novih elemenata u projekta.

lucijan blagonic COIN Zadar Coworking Croatia HDNP

Lucijan ima bogato desetogodišnje iskustvo u radu na web projektima. Od planiranja, izrade prototipa, dizajna i kodiranja pa sve do semantike stranice i sučelja. Veliki je zagovornik responzivnog dizajna, izgradnje mobilnih sučelja s brzim vremenom učitavanja i optimizacijom koje smatra prioritetom kako bi korisnici mogli uživati u internetskoj stranici. Zadnjih nekoliko godina specijalizirao se za izgradnju dizajn sustava koje dostavlja u formi priručnika sa stilovima i bazom obrazaca jer time potiče programere da drže dizajn modularnim i konzistentnim kroz čitav projekt


Predbilježba za sudjelovanje


Događanje će se održati u srijedu, 11. studenoga u COINU, Put Murvice 16 (2. kat) s početkom u 18 sati. Zbog ograničenog broja mjesta, zainteresirani moraju preuzeti svoju besplatnu kotizaciju.

Preuzmi besplatnu kotizaciju »
Više informacija o COIN Zadar


Internetska stranica COIN Zadar » COIN Facebook stranica »