COIN COWORKING KONFERENCIJU U ZADRU Coworking Croatia HDNP

Međunarodna Coworking konferencija u COIN Zadar

COIN vas poziva na međunarodnu coworking konferenciju pod nazivom “Suradnjom do inovacija” koja će se održati u Zadru, 2. prosinca 2015. godine.

Međunarodna konferencija organizira se povodom završetka provedbe projekta „Coworking Zadar – suradnjom do inovacija“ sufinanciranog iz EU programa IPA IIIC, a s ciljem obilježavanja početka rada COIN-a, prvog coworking prostora u Zadru. Događaj je namijenjen korisnicima coworking prostora, inicijatorima i promotorima coworking koncepta, predstavnicima potpornih poduzetničkih institucija, lokalnih i nacionalnih vlasti te svima ostalima koji žele saznati više o coworkingu.

Na konferenciji će se predstaviti uspješni europski coworking prostori iz Slovenije, Italije, Srbije, Velike Britanije i Bosne i Hercegovine, čiji će osnivači podijeliti svoja iskustva pokretanja i upravljanja coworking prostorima. Sudjelovanje je besplatno, a radni jezik je engleski.

 

Program konferencije


 • 10.00 – 10.30 Registracija sudionika i kava dobrodošlice


 • 10.30 – 11.00 Uvodni govor organizatora


 • 11.00 – 11.30 Poligon Creative Centre & the Empowerment of Creative Community
  Luka Piškorič (Poligon, Ljubljana, Slovenija)


 • 11.30 – 12.00 Branch management and community engagement, from small to large
  Damiano Ramazzotti (Talent Garden, Italija)


 • 12.00 – 12.30 Stanka za kavu


 • 12.30 – 13.00 New models of organizing the creative communities – Nova Iskra Design Incubator
  Marko Radenković (Nova Iskra, Beograd, Srbija)


 • 13.00 – 13.30 Supporting communities of social innovators, and the growth of the London coworking sector
  Alex Soskin (Impact Hub Westminster London, UK)


 • 13.30 – 14.00 HUB387 – how to create a critical mass in the IT segment
  Edin Saračević (HUB387, Sarajevo, BiH)


 • 14.00 – 15.00 Stanka za ručak-buffet


 • 15.00 – 16.00 Paralelne sesije:
  1. Travel & Cowork
  2. Coworking-Networking
  3. Franchise chains Vs. Independent coworking spaces


 • 16.00 – 16.30 Zaključci i završetak konferencije


 

 

Predavači


Alex Soskin Impact Hub, Westminster London

Alex Soskin, Impact Hub, Westminster London


Alex Soskin ima iskustvo u financijama, savjetovanju i pružanju podrške MSP-u, uz što je i ovlašteni računovođa, a od 2012. godine je direktor Impact Hub Westminster. Posljednjih 5 godina podupire sektor društvenih inovacija, a rezultat čega je veliki uspjeh izgradnje i zadržavanja snažne zajednice od ukupno 500 društvenih poduzetnika u srcu Londona.

U svojoj prezentaciji govorit će o iskustvu upravljanja jednim od najvećih coworking prostora u Londonu, u vremenu kada coworking tržište iznimno raste. Govorit će i o tome što je sve potrebno da bi se održala strukturna podrška koja ima za cilj poduzetnike u ranoj fazi razvoja usmjeriti da u svoje poslovne modele uključe društvene i ekološke čimbenike.Damiano Ramazzotti Talent Garden

Damiano Ramazzotti, Talent Garden


Damiano Ramazzotti izvršni je direktor platforme WeTipp koja služi coworking prostorima, alumni udrugama i neprofitnim organizacijama da lakše uključe svoje članove u interno upravljanje. Prethodno je radio kao direktor Talent Gardena, vodeće europske mreže coworking prostora u digitalnom sektoru. Ima široko iskustvo u području facilitiranja, podučavanja i izgradnje zajednice.

U svojoj prezentaciji govorit će o izazovima upravljanja coworking prostorima, kao i rješenjima koja su razvili kako bi savladali te izazove, uključujući i spomenutu online platformu.Marko Radenković Nova Iskra, Beograd

Marko Radenković, Nova Iskra, Beograd


Marko Radenković, generalni direktor dizajn inkubatora Nova Iskra, diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, Odsjek za menadžment i produkciju u kazalištu, radiju i kulturi. Od osnutka Nove Iskre njegov glavni profesionalni fokus je usko povezan s misijom Nove Iskre – razvijanje potencijala kreativne industrije, lokalno i regionalno, međusektorske suradnje, osobito između kreativnih i poslovnih, privatnog i javnog sektora, kreativnog i umjetničkog poduzetništva, socijalnih poduzeća, zajedničkih platformi, itd.

Njegovo predavanje bit će fokusirano na sagledavanje novih modela organiziranja kreativnih zajednica kroz kolaborativne platforme, inkubatore i coworking prostore. Poseban fokus će biti usmjeren na sagledavanje novih modela organiziranja iz lokalne perspektive, kroz prezentaciju uspješne inicijative Dizajn inkubatora Nova Iskra iz Beograda.Luka Piškorič Poligon, Ljubljana

Luka Piškorič, Poligon, Ljubljana


Luka Piškorić je suosnivač inicijative Coworking Slovenija i kreativnog centra Poligon- autonomne coworking platforme namijenjene mladim profesionalcima, kreativcima i start-up poduzećima iz područja kreativnih industrija, društvenog poduzetništva i kulture. Luka je i suosnivač tzv. crowdfunding.si- slovenske crowdfunding inicijative, te radi kao strateški savjetnik na velikom broju crowdfunding kampanja, koje imaju za cilj mlade kreativce i inovatore transformirati u uspješna start-up poduzeća.

U svom predavanju govorit će o coworkingu, crowdfundingu i ekonomiji dijeljenja kao novim alternativnim modelima razvijenim prilikom sve brže rastuće populacije tzv. freelance zanimanja diljem svijeta, a kojima je cilj rast kreativnih zajednica i korištenje njihovih potencijala i kreativne snage. Kako kaže, upravo ti novi ekonomski modeli su pokretačka snaga koja stoji iza osnaživanja Poligonove kreativne zajednice.
Edin Charlie Saračević HUB387, Sarajevo

Edin Charlie Saračević, HUB387, Sarajevo


Prije suosnivanja „ The map network-a“, njegova prvog Internet start up-a 1999. godine, Edin Charlie Saračević je bio osnivač i predsjednik MapA Productions, Inc., koji je razvio brojne promotivne tiskane karte vodećih destinacija u Europi i SAD-u. Njegov najnoviji start up „Personal“ oslanja se na viziju prekidanja ustaljene web prakse pružajući pojedincima mogućnost da pomoću alata kreiraju privatnost i sigurnost te da oni kontroliraju, upravljaju i koriste se svojim osobnim podacima i pri tome odlučuju tko im ima pristup prilikom povezivanja s drugim ljudima i tvrtkama. Dok razvija brojne start up tvrtke za tržište SAD-a, osniva i upravlja izdvojenim razvojnim timovima u Sarajevu omogućujući lokalnim IT talentima da se natječu s najboljima u svijetu softverske industrije.

U svojoj prezentaciji Edin će predstaviti svoj novi projekt HUB387, prvi tehnološki park zamišljen kao nova generacija radnog okruženja u kojem će se poticati nove metode izgradnje vibrantne i suradničke IT zajednice u Sarajevu.
Najava sudjelovanja


Broj sudionika je ograničen, a prijave se zaprimaju zaključno do 27. studenog 2015.

Pozivnica » Besplatna prijava »
Više informacija o COIN Zadar


Internetska stranica COIN Zadar » COIN Facebook stranica »