Održana CoWorkMED radna grupa u Zagrebu

U ponedjeljak, 27. ožujka, održana je prva radna grupa projekta CoWorkMED posvećenu razvoju i poticanju primjene coworkinga na području Hrvatske i Mediterana.

Događanje se održalo u sklopu modularnog istraživačkog projekta kojeg vodi Agencija za održive gradove i teritorije na Mediteranu iz Francuske sa 6 partnera i 4 pridružena partnera iz Španjolske, Italije, Grčke i Hrvatske, a financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj i lokalno sufinancirano od Ureda za udruge. Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca, putem programa Coworking Croatia, jedan od partnera na projektu te organizator i domaćin prve radne skupine.

 
Netokracija izvještaj » Fotogalerija »

 

Više o CoWorkMED projektu

Cilj projekta “CoWorkMED – Social Innovation Research on Coworking Clusters” je povezivanje poduzeća, istraživačkih i razvojnih centara, institucija visokog obrazovanja, javnog i civilnog društva radi poticanja ulaganja u inovativno poduzetništvo. Projektom će se promovirati ulaganja u društvene inovacije, prije svega coworking, stvarati povoljni uvjeti za umrežavanje i formiranje klastera te pametnih specijalizacija. Projekt će potaknuti održiv i uključiv rast te osnažiti zapošljivost, osobito mladih ljudi.

CoWorkMED projekt rezultirat će razvojem smjernica za bolje povezivanje coworking prostora i mobilnost profesionalca i poduzetnika unutar zemalja Mediterana. Isto tako, projekt će potaknuti povezivanje dionika u inicijativama za korištenje dostupnih prostora za coworking i razvoj novih usluga.

CoWorkMED je InteterregMED modularni istraživački projekt kojeg vodi Agencija za održive gradove i teritorije na Mediteranu iz Francuske s partnerima iz Španjolske, Grčke i Hrvatske. Coworking Croatia, putem matične udruge Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca, jedan je od projektnih partnera, primarno zadužen za komunikaciju projekta. Jedan od suradnika na projektu je i Agencija za razvoj Zadarske županije. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH.