Inicijative Coworking Croatia i HUB Zagreb te Društvo Arhitekata Zagreba pozivaju Vas na radni coworking dan koji će se održati u ponedjeljak, 26. studenog 2012. u prostoru Društva Arhitekata Zagreba, Trg bana Josipa Jelačića 3, 1.kat.

DAZ session s HUB Zagreb inicijativom - Najava


Osim nove i atraktivne lokacije za jednodnevni coworking dan, za četvrti session ujedinili smo snage s HUB Zagreb inicijativom, našim novim strateškim partnerom, kako bi priredili posebno coworking izdanje kojim Vas želimo upoznati s HUB filozofijom, aktivnostima i načinom funkcioniranja.

Prilikom našeg prvog gostovanja u prostoru DAZ-a, pripremili smo zanimljiv program i radionice u izvedbi HUB Zagreb inicijative kojima će nazočnim coworkerima ukazati na važnost proširivanja načina suradnje i uspostavljanja partnerskih odnosa.

Radni coworking dan u DAZ-u počinje u 09.00, a završava s aftercowork druženjem u Caffe baru „Kolaž“, Amruševa 11. Domaćini DAZ sessiona su Katarina Jurman, Luka Pavličić, Matija Raos, Tena Rebernjak, Mirna Reinprecht, Bojana Šantić i Damjan Uzelac te članovi HUB Zagreb tima: Hermes Arriaga, Duška Jelić, Miljenka Plazonić Bogdan i Ana Raguž.


PROGRAM

 • 09.00-19.00 RADNI COWORKING DAN

  Iskusite kako je raditi u HUB-u ili coworking prostoru. Obavite svoje svakodnevne poslovne obaveze, sretnite se s poslovnim suradnicima ili klijentima, razmijenite iskustva ili porazgovarajte o vašim projektima s drugim coworkerima, upoznajte zanimljive ljude i profesionalno se umrežite.

 • 09.00 FIRST COFFEE

  Neformalno upoznavanje uz prvu jutarnju šalicu kave

 • 12.00 KNOW-HOW? SHOW-HOW!: PREDSTAVLJANJE WORLD CAFE METODOLOGIJE

  Ana Raguž i Duška Jelić iz HUB Zagreb inicijative upoznati će nas s čarima World Caféa. Ova moćna interaktivna metoda za rad u grupama omogućuje razvoj kvalitetnog dijaloga, razmjenu mišljenja i znanja te potiče realizaciju punog potencijala interakcije.

 • 14.00 COCREATION GABLEC: SEXY SALAD

  Donesite svoju najdraži sastojak za salatu i zajedno ćemo pripremiti ukusan, do sad neviđen gablec. Sexy Salad je već stalna praksa u HUB-ovima diljem svijeta jer potiče spontane razgovore uz pripremu pristupačnog ručka. Ona je odličan izgovor za okupljanje i upoznavanje. Glavni i odgovorni u kuhinju biti će Hermes Arriaga iz HUB Zagreb inicijative i Matija Raos iz Coworking Croatia.

 • 17.30 COWORK THIS OUT!: PREDSTAVLJANJE OPEN SPACE TECHNOLOGY METODOLOGIJE

  Miljenka Plazonić Bogdan i Duška Jelić Iz HUB Zagreb inicijative demonstrirati će nam Open Space Technology (OST) pristup. Specifičnost ove praktične, produktivne i zanimljive metode vođenja sastanka je dogovaranje agende na licu mjesta od strane svih sudionika čime se potiče aktivno uključivanje kroz njima važne i značajne aspekte unaprijed definirane teme. Veselimo se čuti vaša razmišljanja jer to je zasigurno najbolji način za upoznavanja novih suradnika.

 • 19.00 AFTERCOWORK DRINKS U KOLAŽU, AMRUŠEVA 11

  Vanda iz Kolaža dobila je kreativan, ali odgovoran zadatak da osmisli poseban cocktail kojim ćemo nazdraviti novoj coworking lokaciji – DAZ-u, novom strateškom partneru – HUB Zagreb inicijativi i još jednom uspješnom coworking radnom danu. Još ne znamo što će nam Vanda točno pripremiti, ali u skladu s očekivanjima zvat će se HAPPY COWORKER i moći će se popiti za pristupačnih 25kn.KAKO DOĆI DO DAZ-A?


Svoju besplatnu ulaznicu moći ćete preuzeti od petka, 23.11. u 8.00 ujutro, kako biste osigurali mjesto za rad. Molimo sve zainteresirane za KNOW-HOW? SHOW-HOW! i COWORK THIS OUT! radionice u izvedbi HUB Zagreb inicijative da najave svoj dolazak najkasnije do 25.11. u 20h na e-mail hello@coworking.hr naslovljen “DAZ session” uz napomenu o kojoj se radionici radi.

Facebook event Preuzmi besplatnu ulaznicu Najava dolaska na radionicu
Veselimo se vašem dolasku,
Coworking Croatia i HUB Zagreb i DAZ tim


VIŠE O HUB ZAGREB inicijativi

HUB-ovi se vode mišlju da dobrih ideja nikad ne nedostaje. Ono što često nedostaje jest bolje povezivanje ideja, raspoloživost resursa za njihovo ostvarenje i samim time povećanje utjecaja tih istih ideja.Kao odgovor na taj nedostatak nastaju HUB-ovi diljem svijeta, kako bi u jednome pružili fizički prostor za rad, resurse, kontakte, znanja, iskustva i mogućnosti za interakcijom poduzetnicima,
promovirajući društvenu inovaciju i društveno poduzetništvo. HUB-ovi omogućavaju lokalnu i globalnu suradnju pojedinaca/grupa različitih profesija i različitih ideja, profitnim i neprofitnim inicijativama i projektima usmjerenim na stvaranje boljeg (i kreativnijeg) svijeta.

One koji žele znati još više o konceptu HUB-a pozivamo da posjetite međunarodnu stranicu.


VIŠE O DAZ-u

Društvo arhitekata Zagreba (DAZ) strukovna je organizacija koja djeluje s ciljem razvijanja i afirmiranja hrvatske arhitekture i urbanizma, kulture prostora i zaštite čovjekova okoliša. Povijesni je baštinik Kluba inžinirah i arhitektah u Zagrebu koji je osnovan 2. ožujka 1878., u Ilici 6 u Zagrebu, s upisanih 35 članova iz Zagreba i 48 s područja uže Hrvatske i Slavonije. Pod današnjim imenom Društvo arhitekata Zagreba kao strukovna udruga zagrebačkih arhitekata djeluje od 1956. godine. Od 1960. DAZ je gradsko društvo arhitekata unutar Saveza arhitekata Hrvatske (SAH). Od 1993. Društvo arhitekata Zagreba je članica Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA).

DAZ u 2011. godini ima preko 1000 aktivnih članova, uglednih arhitekata, urbanista, inženjera krajobrazne arhitekture i dizajnera interijera. U svom djelovanju DAZ zastupa interese članova, organizira i provodi natječaje iz područja arhitekture i urbanizma, organizira i priprema stručni i obrazovni program te sudjeluje u pripremama prijedloga zakona i propisa koji utječu na sudbinu arhitektonskog stvaralaštva.

Klub Društva arhitekata ima 50 godišnju tradiciju u kojem se okupljaju arhitekti kao i šira kulturna publika oko raznolikog i bogatog godišnjeg programa. Tijekom godine program DAZ-a poprati više od 8.000 sudionika. Tijekom 2011 godine u programu DAZ-a održat će se 7 ciklusa s preko 60 prezentacija, gostovanja, predavanja, izložbi, okruglih stolova i javnih tribina..