Inicijativa Coworking Croatia, Lauba i Dot that Spot pozivaju te na otvoreni coworking dan koji će se održati u petak, 12. listopada 2012. u Lauba coworking zoni, Prilaz baruna Filipovića 23a u Zagrebu. Za drugi Lauba session udružili smo snage sa svježim projektom COLLAB, interaktivnom platformom za audiovizualnu suradnju, kako bi za vas pripremili zanimljiv cjelodnevni program.


COWORKING PROGRAM / DNEVNI PROGRAM

 • 14.30 GABLEC BY LAUBA BISTRO

  – svjež i ukusan gablec pripremljen s puno mašte za samo 30 kn

 • 17.30 > COWORK THIS OUT!

  – kratko predstavljanje projekta uz opuštenu, ali živu diskusiju sa svim okupljenim coworkerima

  COLLAB – INTERAKTIVA PLATFORMA ZA AUDIOVIZUALNU SURADNJU
  Ana Cvitaš (Dot that Spot / Collab) uz goste: Marko Pelaić – Homeboy / glazbeni producent & Ivan Liik / vizualni umjetnik


COLLAB PROGRAM / VEČERNJI PROGRAM

 • 20.00 AUDIOVIZUALNI PERFORMANS
  – Petar Dundov i Ivan Marušić Klif
 • 21.00 RAZGOVOR S UMJETNICIMA & AFTERPARTY

  Interakcija dvaju umjetnika tijekom jednosatnog performansa prezentirat će podložnost individualne percepcije posjetitelja promjenama nastalim modifikacijom vizualnog i/ili zvukovnog elementa. Marušić objašnjava „video radim kroz vlastiti analogni program koji ne sadrži unaprijed snimljene video materijale, a slika ne prolazi kroz kompjuter. U ovoj suradnji audio valovi diretno će modulirati sliku, spajanjem zvukova koje stvara Petar na moje uređaje.“ Petar Dundov, premda većini poznat kao predstavnik Techno glazbe i klupske scene, međunarodno je etabliran glazbenik čiji rad doprinosi istraživanju i promoviranju elektronske glazbe koja odavno nadilazi klupski prostor i pojam supkulture. Svojim nastupom uživo Dundov će prezentirati elektronsku glazbu kao žanr koji pripada suvremenoj glazbenoj kulturi te izraziti njenu funkciju i unutar izložbenog prostora. Nastup Petra Dundova i Ivana Marušića Klifa publika će imati priliku vidjeti 12.10., od 20:00 sati, a nakon performansa umjetnici će odgovarati na pitanja i prezentirati suradnju.


ZAŠTO DOĆI NA COWORKING SESSION?

Na jedan dan Lauba coworking zonu će svi zainteresirani moći besplatno koristiti za:
 • Za svakodnevne poslovne aktivnosti i rad
 • Za susret s poslovnim suradnicima
 • Za susret s klijentima
 • Za otvorenu diskusiju o projektima
 • Za upoznavanje i networking


KAKO DOĆI DO LAUBE?
NAJAVITE SVOJ DOLAZAK

Dragi coworkeri obavezno najavite svoj dolazak putem e-maila kako biste osigurali slobodan ulaz. Ako ne najavite svoj dolazak morat ćete odvojiti 10 kn za ulaz u Laubu. Za sve coworkere koji se najave osigurati ćemo stolove, stolice, priključak za struju i bežični pristup internetu. Promijenite radnu rutinu na jedan dan i iskusite kvalitete coworkinga u praksi te upoznajte nove suradnike, klijente ili prijatelje. Collab program od 20h se zasebno naplaćuje 30 kn bez obzira na najavu.

Vidimo se u Laubi!

Facebook event E-mail najava


VIŠE O PROJEKTU COLLAB

Nastao u koprodukciji Laube i kulturnog medija Dot that Spot, Collab je kreativna platforma namijenjena predstavljanju audiovizualnih umjetnika i poticanju suradnje među njima. Programski podijeljeno na dva segmenta; audiovizualni performans i Kino Lauba, prvo izdanje Collaba tematski se orijentira na važnost utjecaja glazbe i zvuka na sliku u pokretu prilikom promatranja konačnog audiovizualnog projekta, a spomenuta se dinamika odnosa posebno izražava tijekom performansa producenta elektronske glazbe Petra Dundova te vizualnog umjetnika Ivana Marušića Klifa.

Program naziva Kino Lauba donosi presijek radova mladih autora koji svojim definiranim osobnim potpisom i inovativnim stilskim i narativnim pristupom pridonose razvoju audiovizualne produkcije u Hrvatskoj. U dva segmenta – animirani film te igrani film/glazbeni video – publici će se predstaviti devet autorskih imena, uključujući i dva međunarodna gosta. “Povodom prvog izdanja Collaba odlučili smo pozvati autore čije radove pratimo već niz godina, a smatramo da svojim izražajem doprinose stvaranju novog vala kreativne struje hrvatske audiovizualne produkcije. Drago nam je što su svoje radove pristali predstaviti i norveški redatelj Kristoffer Borgli, čiji je surealan svijet osvojio i publiku Cannesa te afirmirani njemački audiovizualni umjetnik Max Hattler, miljenik zagrebačke festivalske publike” istaknula je producentica Ana Cvitaš. U sklopu programa Kino Laube od 13. do 17. 10., uz spomenute umjetnike cjelodnevno će se prikazivati filmovi Filipa Filkovića Philatza, Ivane Jurić, Darka Masneca, Daria Pleića, Ivana Slipčevića Slipkea, Marka Tadića i Petre Zlonoge. Posljednjeg dana Kino Laube, nakon projekcije filmova u 20:00 sati održat će se razgovori s autorima.