Dan suradnje i kreativnih atrakcija u Boonika HQ


Coworking Croatia, u suradnji s udrugom Boonika i kreativnim kolektivom Rational International, poziva vas da petak, 8. studenog, provedete u Dizajnilendu koji će s održati u Veslačkoj 23, Zagreb (Boonika HQ).


Dizajnilend je novo participatorno događanje nastalo iz entuzijazma nekoliko strastvenih kreativaca. Cjelodnevnim programom kojeg tvore dizajn atrakcije želimo kreirati ugodan prostor za zajednički rad, pružiti priliku za neformalno usavršavanje, potaknuti razmjenu mišljenja i ideja te potencirati moć umrežavanja i suradnje. – Matija Raos, Coworking Croatia


Prvi Dizajnilend, obilježit će otvaranje vrata udruge Boonika svim kreativcima i početak probnog coworking mjeseca, zagrebačka inačice globalnog događanja “Behance Portfolio Reviews”, posebno osmišljen dizajn kviz te natjecanje u dizajniranju vizualnog identiteta uživo ispred posjetitelja.

Na početku zajedničkog radnog dana, Tena Razumović Žmara iz udruge Boonika predstavit će plan razvoja Boonika HQ coworking ponude, zašto su se odlučili na ovakav potez te koje kvalitete ona može donijeti njihovim članovima.

U prvom dijelu Behance Portfolio Reviews programa, Bojan Opačak i Ivorin Vrkaš iz kreativnog kolektiva Rational International približit će mogućnosti i ponuditi razloge za korištenje Behance-a, najutjecajnijeg online servisa za portfolije, uz gostovanje Produkteke, domaće platforme za promociju produkt dizajna. Nakon uvoda, slijedi sat vremena recenzija portfolija u manjim grupama koje će voditi recenzenti iz različitih segmenata kreativne industrije. Svi zainteresirani posjetitelji moći će dobiti savjete kako da usavrše svoj portfolio te otkriti pokoji trik koji će ih izdvojiti iz globalne gomile i učiniti neodoljivim za potencijalne klijente.

Dizajnilend program nastavlja se dizajn kvizom nastao u suradnji s Majom Subotić prigodnog naziva Kvizual. Timovi do 3 člana odgovarat će na pitanja s grafičkim prilozima, a bodove će osvojiti tim koji prvi podigne pločicu s točnim odgovorom. Za opuštenu atmosferu i dobru zabavu pobrinut će se voditelj kviza Marko Vilipić.

Dan će kulminirati Dizajnobojom, dizajn natjecanjem u izradi vizualnog identiteta za multimedijski projekt revitalizacije gradskog prostora Bagdad. Na početku, Lana Bobić i Kažimir Petak iz Bagdada te Bojan Opačak iz Rational International, predstavit će svim prijavljenim dizajnerima projektni zadatak. U prvom krugu od 45 minuta sudionici će skicirati ideje, a u drugom od sat vremena 3 najbolja dizajnera, uživo na projektorima, dovršavat će svoje kreativne prijedloge uz komentatora Ivorina Vrkaša i podršku publike.


Kada smo saznali da društveno koristan projekt poput Bagdada treba vizualni identitet učinilo nam se zanimljivim da cijeli proces otvorimo kreativnoj javnosti, i to ne kao prema promatračima, nego kao sudionicima. Vjerujem da će Dizajnoboj dočarati uzbuđenje, frustracije, rokove i strast iza kreativnog procesa, dok će projekt Bagdad dobiti novo vizualno ruho u svega nekoliko burnih sati. – Bojan Opačak, Rational International


Osim ponuđenog programa svi posjetitelji moći će zaviriti u Booteeq.hr pop-up dućan s prigodnim cijenama, a vlasnike najboljih Behance portfolija, dobitnički tim na Kvizualu te pobjednika na Dizajnoboju očekuju posebna priznanja i vrijedne nagrade.

 

RASPORED DIZAJNILENDA


 • 11.00 – 19.00 BOONIKA HQ COWORKING DAN i BOOTEEQ.HR POP-UP DUĆAN
 • 11.15 – 11.45 DOBRODOŠLI U BOONIKA HQ, Tena Razumović Žmara & Matija Raos
 • 14.00 – 15.00 Zajednička pauza za ručak
 • 17.30 – 17.45 UVOD U BEHANCE PLATFORMU, Bojan Opačak & Ivorin Vrkaš
 • 17.45 – 18.00 PREDSTAVLJANJE PRODUKTEKE, Tina Marković & Daniel Tomičić
 • 18.00 – 19.00 Recenzije portfolija
 • 19.00 – 19.15 DIZAJNOBOJ BRIEFING, Bojan Opačak + Lana Bobić & Kažimir Petak
 • 19.15 – 19.30 Best of Behance Portfolio Reviews Zagreb, dodjela priznanja i nagrada
 • 19.30 – 20.15 KVIZUAL, voditelji: Maja Subotić & Marko Vilipić
 • 20.15 – 21.15 DIZAJNOBOJ LIVE, komentator: Ivorin Vrkaš
 • 21.15 Networking i druženje uz dj tandem LAKI AKAUNTI

 

PRIJAVE NA KVIZUAL I DIZAJNOBOJ


Pozivamo sve zainteresirane za dizajn kviz da se prijave slanjem maila naslovljenog KVIZUAL, a sve dizajnere zainteresirane za dizajn natjecanje naslovljenog DIZAJNOBOJ na e-mail adresu dizajnilend@coworking.hr najkasnije do četvrtka 7.11. u 12:00h. Primati ćemo i zakašnjele prijave te prijave na samom događanju, ali u tom slučaju vam ne garantiramo sudjelovanje.

Prijava na KVIZUAL Prijava na DIZAJNOBOJ

 

COWORKING U BOONIKA HQ


Za sve coworkere osigurali smo stolove, stolice, priključak za struju, bežični pristup internetu te nešto za popiti i prigristi. Promijenite radnu rutinu i iskusite kvalitete coworkinga u praksi te upoznajte nove suradnike, klijente ili prijatelje.
Coworking će u prostor BOONIKE dovesti mnoge raznovrsne freelance kreativce i umjetnike kojima treba uredska infrastruktura i podrška zajednice, a iz čega će sigurno proizaći mnogi novi zanimljivi projekti i suradnje. – Tena Razumović Žmara, Boonika

 

VIDIMO SE NA DIZAJNILENDU


Dizajnilend je namijenjen svim profesionalcima iz kreativne industrije, studentima i ljubiteljima vizualne kulture, a sudjelovanje je posve besplatno. Sve novosti o pripremi događanja i dodatne informacije možete pratiti putem Facebook eventa.
 
Facebook event