Impact-inkubator-hub-zagreb

Inkubator nove generacije društvenih poduzetnika

Impact Hub Zagreb, Zagrebačka banka i UniCredit Foundation lansiraju inkubator za poslovne ideje usmjerene na pozitivne promjene.

Otvoren je natječaj za Impact Inkubator, tromjesečni program inkubacije, za poduzetnike i pojedince s dobrom idejom i željom da poboljšaju svijet. Na kraju programa, svi polaznici imat će priliku natjecati se za nagrade UniCredit Foundation ukupne vrijednosti 22,500 eura.

Na natječaj se mogu prijaviti organizacije ili timovi s najmanje dva člana koji su u ranoj fazi razvoja ideje ili u fazi izrade prototipa. Ključno je da njihova ideja bude usmjerena na inovativno rješavanje društvenog problema kroz poduzetništvo te da tim bude odlučan raditi na transformiranju svoje ideje dok je ne pretvori u testiran proizvod ili uslugu koju će potom ponuditi kroz financijski održiv, profitni, neprofitni ili hibridni model poslovanja.

Prioritet će imati ideje koje u svojem fokusu imaju samozapošljavanje, razvoj mogućnosti zapošljavanja, marginalizirane skupine, unaprjeđivanje socijalnih usluga te slična pitanja s jasno izraženom misijom pozitivnog utjecaja na društvo. Deset najboljih dobit će priliku sudjelovati u Impact Inkubatoru.

Uz 5 masterclassova, poseban program stručnog mentoriranja i profesionalnog savjetovanja, polaznici Impact Inkubatora dobit će podršku lokalne i međunarodne Impact Hub zajednice te tri mjeseca članstva u Impact Hub Zagreb coworking prostoru u kojem će se program i održavati.

Impact inkubator - Hermes Arriaga, Impact Hub Zagreb

Naš se Inkubator fokusira na podučavanje znanja i vještina koje će, kroz izgradnju snažne poslovne osnove za poduzetničke poduhvate, povećati izglede da poduzetnici prežive na tržištu, privuku investicije i kontinuirano povećavaju svoj pozitivni utjecaj na društvo.

– Hermes Arriaga, voditelj projekta Impact Inkubatora

 

Kako bi dobili dodatnu podršku da sve što su naučili polaznici i provedu u djelo, program završava Demo danom, na kojem će oni imati priliku predstaviti svoje poduhvate žiriju sastavljenom od predstavnika Impact Hub Zagreba, Unicredit Foundation, Zagrebačke banke i stručnjaka na polju društvenog poduzetništva.

Impact inkubator - Maurizio Carrara, predsjednik UniCredit Foundation

Uvjeren sam da je strateška potpora stvaranju i unaprjeđivanju društvenih poduzeća u njihovim početnim fazama, u Hrvatskoj i u drugim zemljama, ključ za razvoj neprofitnog gospodarstva danas, ali i u bliskoj budućnosti. Naročito sam ponosan na rezultate prvog izdanja Inkubatora i ne sumnjam da će ova druga godina započeti u najboljem mogućem ozračju.

– Maurizio Carrara, predsjednik UniCredit Foundation

 

Polaznici koji impresioniraju žiri tijekom Demo dana osvojit će nagradu UniCredit Fondation koja će početnim kapitalom poduprijeti tri nabolja tima, svaki s iznosom od 7,500 eura. Uz to, ta će tri tima podijeliti dodatnu nagradu “YCYP – Your Choice, Your Project”, u iznosu koji će za svaki tim odrediti broj glasova zaposlenika Zagrebačke banke.

Impact inkubator - Dijana Hrastović, Zaba

Cilj Zagrebačke banke promovirati je start-upove i društvene inovacije podupirući društvena poduzeća i zadruge koje su pokretačka snaga razvoja i otvaranja novih radnih mjesta za gospodarstvo 21. stoljeća. Partnerstvo s Impact Hubom logičan je korak u ovom nastojanju.

– Diana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke

 

Jedna od polaznica prošlogodišnjeg Inkubatora i dobitnica nagrade Unicredit Foundation koju su sponzorirali UniCredit foundation i Zagrebačka banka, Elizabeta Novaković, dizajnerica iz Acro Goal Achievera, svoj je prvotni koncept razradila upravo u Impact Hubu Zagreb. Potom je osnovala tvrtku te povećavala svoj doseg za 50%, a sve to u manje od godinu dana.

Financijska injekcija koju mi je donijela nagrada omogućila mi je da lansiram novu kolekciju, zajedno s foto i video kampanjom. Također, kroz program Inkubatora imala sam priliku iskusiti kako je to raditi s timom od 26 ljudi te naučiti kako da svoju ideju nanovo zamislim i izgradim, iz ničega, kako bih je oživjela. To je bio onaj veliki korak naprijed u razvoju proizvoda za mene.

– Elizabeta Novaković, Acro Goal Achiever

 

Više informacija i prijava na Impact inkubator


Natječaj je otvoren od 1. do 17. veljače 2016.

Više informacija » Prijava »