Što želimo postići?

Razvoj novog tipa gospodarstva
Poduzetnicima, nezavisnim profesionalcima (freelancerima) i malim timovima fleksibilno radno okruženje omogućuje veću produktivnost, manji rizik te redukciju troškova. Novi poslovni subjekti i inovativni projekti postaju pokretači gospodarstva.
Kreativni napredak
Promjena rutine u ponašanju, okruženju i odnosima ključan je faktor u poticanju kreativnosti i inovativnosti. Za novi impuls tokom projekta ponekad je nužno izložiti se novim ljudima i razmišljanjima. Stvaralačka sinergija proizlazi upravo iz razgovora i razmjenje mišljenja.
Suradnju s iznimnim ljudima
Vještine koje su nam potrebne za realizaciju određenog projekta postaju u sve većoj mjeri specifične, a time postaje zahtjevnije pronaći suradnike. S druge strane, zahtjevi tržišta su sve veći, a rokovi kraći. Prioritet za konkurentnost postaju fleksibilni timovi i poznanstva – ljudi koji nam mogu postati suradnici po potrebi. Coworkingom se stvara okruženje u kojem potencijalni suradnici mogu isprobati funkcioniranje u zajedničkom timu i pronaći najbolji modus rada.
Lokalnu povezanost i ujedinjenost
Želja nam je da jednog dana u svakom gradu postoji coworking prostor koji funkcionira kao fizičko mjesto povezivanja svih zainteresiranih u coworking zajednicu – sa zajedničkim ciljevima i razmišljanjima krenimo u zajedničke projekte i inicijative!
Zdrav okoliš
Individualni poslovni prostori i prateća infrastruktura imaju potrebu za izrazito velikom količinom energije te su u tom smislu financijski i energetski neracionalni u odnosu na coworking prostore. Dijeljenje radnog prostora održiv je koncept koji značajno smanjuje potrošnju resursa čime pridonosi energetskoj učinkovitosti i očivanju okoliša.

Podržavamo i promičemo


 • Coworking, cocreation, crowdsourcing i crowdfunding
 • Razvoj “open source” kulture s imperativom jednake dostupnosti svim članovima društva
 • Participatorni individualizam nasuprot natjecateljskom individualizmu
 • Transdisciplinarnost, multidisciplinarnost i interdisciplinarnost nasuprot uske specijalizacije
 • Aktivnu ulogu pojednica i grupe usmjerenu zajedničkim ciljevima
 • Usmjerenost na proces, kvalitetu i rezultat uz samo ostvarivanje cilja
 • Prepoznavanje i pravilno vrednovanje individualnog doprinosa unutar tima i tima u cjelini pri stvaranju autorskog dijela
 • Isticanje potencijala nadarenosti grupe nasuprot isticanja nadarenosti pojedinca
 • Spontanost, prijateljstvo, poštovanje i povjerenje nasuprot formalne autoritativnosti i predefiniranog ponašanja

Naše aktivnosti


 • Zagovarnje, promocija i popularizacija coworkinga u Hrvatskoj
 • Izgradnja, poticanje i njegovanje lokalnih coworking zajednica
 • Umrežavanje i povezivanje nezavisnih profesionalaca (freelancera), poduzetnika i gospodarstvenika, državnih institucija i nevladinih organizacija te drugih zainteresiranih pojedinaca i skupina
 • Otvaranje i održavanje lokalnih coworking prostora s pratećom infrastrukturom
 • Savjetovanje drugih strana u vezi postavljanja infrastrukture i otvaranja coworking prostora
 • Međunarodno povezivanje s drugim coworking zajednicama i organizacijama, primarno iz regije i Europe, sekundarno iz ostatka svijeta

Želiš se aktivno uključiti u rad programa Coworking Croatia?

Vjeruješ da se vrijedi angažirati oko pokretanja coworking zajednica i otvaranja coworking prostora u Hrvatskoj? Znaš da postoji velik potencijal i mnoge mogućnosti? Pomogni nam u organiziranju i izvedbi aktivnosti Coworking Croatia. Pridruži nam se i pokaži što znaš, a ujedno i nauči nešto novo.
Kontaktiraj nas! »
HDNP-logo-220x245

Coworking Croatia je programa Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca – više o udruzi saznajte na www.hdnp.hrCoworking Croatia tim


27990_507209132636656_1638830484_n

Matija Raos

Voditelj projekta
75292_507716895919213_983512162_n

Damjan Uzelac

Programski koordinator
29359_506944052663164_1118659534_n

Tena Rebernjak

Programska koordinatorica
404036_488908757800027_176585337_n

Bojana Šantić

Programska koordinatorica