Pop up coworking 2 - Faro 11 & Coworking Croatia

Pop Up Coworking #2 u Rovinju

FARO 11 udruga za razvoj kreativnih industrija organizira drugi POP UP COWORKING u Rovinju, dvodnevnu manifestaciju koja ima za cilj osvještavanje potencijala coworkinga kao modela rada po principu umrežavanja i dijeljenja zajedničkih resursa te kreativnih industrija u kontekstu rješavanja pitanja nezaposlenosti i perspektiva razvoja istarske kulturne scene.

Gilda placemaking radionica, fotografija: Domagoj Blažević & Bojan Haron

Uvod u coworking prostore, fotografija: Domagoj Blažević & Bojan Haron

Događaj predviđa predavanje, radionicu i konzultacije te zajednički rad i umrežavanje. Svi zainteresirani pozvani su da nam se pridruže u Multimedijalnom centaru 05. listopada na javnim konzultacijama od 16-17 sati te u utorak 06. listopada na predavanju i placemaking radionici s početkom u 12 sati.

Cilj Placemaking radionice je opušteno upoznavanje rovinjske coworking zajednice, mapiranje zajedničkih potreba te sukreiranje prostornih funkcija i budućih aktivnosti.

Svaki sudionik treba ponijeti jedan osobni objekt koji predstavlja funkciju, potrebu ili očekivanje od prostora. Na primjer, šalicu za kavu će ponijeti netko tko ne funkcionira bez kave, olovku netko tko treba mjesto za izraziti i zapisati svoje misli, jastuk netko tko treba mjesto za mir i odmor, mp3 netko kome je muzika bitna pri radu, biljku lončanicu netko tko voli zelenilo… nema pravila i kreativnost je poželjna!

Gilda placemaking radionica, fotografija: Domagoj Blažević & Bojan Haron

Gilda placemaking radionica, fotografija: Domagoj Blažević & Bojan Haron

Uz pružanje podrške kreativnom sektoru prilikom zapošljavanja i umrežavanja, projekt ima za cilj istražiti lokalne potrebe za zajedničkim radnim prostorom.

Projekt se odvija u suradnji s Hrvatskim društvom nezavisnih profesionalaca (HDNP) i Coworking Hrvatska te Pučkim otvorenim učilištem grada Rovinja. Projekt je omogućen zahvaljujući potpori Zaklade za razvoj partnerstva i civilnog društva u sklopu programa „Mali projekti za bolje sutra“.


Više informaciji o udruzi Faro 11 i predbilježba dolaska


Faro 11 » Pop Up Coworking #2 »