U utorak 28. listopada u Zadru je održan prvi coworking doručak s temom codesigning spaces, a u kojem je sudjelovalo 20ak budućih članova COIN coworking zajednice.

Fokus coworking doručka bila su pitanja vezana uz uređenje budućeg COIN prostora. Arhitekti Damjan Uzelac i Ivan Zaninović uveli su prisutne u problematiku participatornih, suradničkih prostora te im približili europske i svjetske primjere dobre prakse. Nakon zajedničke rasprave o idejnom rješenju uređenja COIN-a, pripremljena je lista sugestija i potencijalnih unapređenja. Produkt dizajner i moderator aktivnosti Matija Raos održao je participatornu radionicu “CODESIGNING COIN Zadar”, čiji je cilj bio prikupiti što više ideja i razmišljanja sudionika vezanih uz uređenje budućeg prostora i pratećeg programa, koji će biti osnova za kreiranje funkcionalnih i ambijentalnih objekata i intervencija u prostoru. Za potrebe radionice svaki je sudionik donio ili naveo jedan osobni objekt koji ih asocira na radni prostor ili radni dan, a koji će dijeliti poveznicu i sa budućim zadarskim coworking prostorom.

 

 
Coworking doručak dio je aktivnosti projekta “Coworking Zadar – suradnjom do inovacija”, koji  je odobren za financiranje na natječaju za izgradnju male poslovne infrastrukture iz programa IPA IIIC, komponente Regionalna konkurentnost, započeo je 14. lipnja 2014. godine, a provodit će se 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta veća je od 5,1 milijun kuna, uz 85% sufinanciranja iz fonda EU-a. Nositelj projekta je Grad Zadar, a partneri su Udruženje obrtnika Zadar, Zadarska županija, Razvojna agencija Zadarske županije i HGK – Županijska komora Zadar. Suradnici na projektu su Sveučilište u Zadru, Poduzetnički inkubator Zadar I BIOS iz Osijeka. Kroz projekt će se izgraditi i u potpunosti opremiti coworking prostor, a projektne aktivnosti promovirat će coworking koncept. Coworking Croatia surađuje na projektu kroz informiranje zajednice, podršku i konzalting COIN tima te moderaciju događanja.

 

Uključite se u diskusiju


Pratite razvoj zadarske coworking zajednice putem Facebooka, a uskoro i putem web stranice.

FACEBOOK GRUPA » COIN web stranica »